MALȚ s. n. Produs obținut din boabe de cereale (mai ales de orz) încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea; slad. – Din germ. Malz. (Sursa: DEX '98 )

MALȚ n. Preparat obținut din boabe de orz încolțite, folosit pentru fabricarea berii și a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea. /<germ. Malz (Sursa: NODEX )

MALȚ s.n. Produs obținut din boabe de orz încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a spirtului, sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea. [< germ. Malz]. (Sursa: DN )

MALȚ s. n. produs din boabe de orz încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea. (< germ. Malz) (Sursa: MDN )

MALȚ s. (pop.) slad. (~ pentru fabricarea berii.) (Sursa: Sinonime )

malț (-țuri), s. n. – Slad; produs din cereale. – Var. malt. Germ. Malz (Tiktin; Candrea). Var., din fr. malt. E dubletul lui mălată (var. malotă), s. f. (Trans., înv. malta), din mag. maláta (Tiktin; cf. Miklosich, Lexicon, 372). (Sursa: DER )

malț s. n. (Sursa: Ortografic )

Declinări/Conjugări
malț   substantiv neutru nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular ma malțul
plural
genitiv-dativ singular ma malțului
plural
vocativ singular
plural