pedagógă s. f., g.-d. art. pedagógei; pl. pedagóge (Sursa: Ortografic )

PEDAGÓG, -Ă, pedagogi, -ge, s. m. și f. 1. Persoană cu pregătire specială, care se ocupă, teoretic și practic, cu munca didactică și educativă; educator. 2. Persoană care supraveghează și ajută pe elevi la pregătirea lecțiilor în anumite școli sau în internate. 3. (În antichitate) Sclav instruit care însoțea pe copiii stăpânului la școală și îi ajuta la învățătură. – Din fr. pédagogue, ngr. pedhagogós, lat. paedagogus, germ. Pädagog. (Sursa: DEX '98 )

PEDAGÓG, pedagógă (pedagógi, pedagóge) m. și f. Lucrător din învățământ care se ocupă cu munca instructivă și educativă; specialist în pedagogie. /<fr. pédogogue, ngr. paidagogós, lat. paedagogus (Sursa: NODEX )

PEDAGÓG, -Ă s.m. și f. Cel care instruiește, educă pe copii, pe tineri; (p. ext.) educator. ♦ Specialist în pedagogie. [Cf. fr. pédagogue, lat. paedagogus, gr. pais – copil, agogos – care conduce]. (Sursa: DN )

PEDAGÓG, -Ă s. m. f. 1. (ant.) sclav instruit care însoțea și învăța pe copiii stăpânului la școală. 2. cel care instruiește, educă pe copii, pe tineri; educator; (p. ext.) profesor. (< fr. pédagogue, lat. paedagogus, gr. paidagogia) (Sursa: MDN )

PEDAGÓG s. educator. (Un bun ~.) (Sursa: Sinonime )

pedagóg s. m., pl. pedagógi (Sursa: Ortografic )

Declinări/Conjugări
pedagog   substantiv masculin feminin
nearticulat articulat nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular pedagog pedagogul pedago pedagoga
plural pedagogi pedagogii pedagoge pedagogele
genitiv-dativ singular pedagog pedagogului pedagoge pedagogei
plural pedagogi pedagogilor pedagoge pedagogelor
vocativ singular
plural