VRĂJÍ, vrăjesc, vb. IV. 1. Intranz. (În basme și în superstiții) A face vrăji. ◊ Expr. (Impers.) A fi vrăjit = a fi scris, ursit, predestinat. 2. Tranz. A transforma în mod miraculos lucrurile înconjurătoare. 3. Tranz. Fig. A încânta, a fermeca. ♦ Tranz. A descânta (1); a meni (2). – Din sl. vražiti. (Sursa: DEX '98 )

A VRĂJÍ ~ésc 1. tranz. 1) A lega prin vrăji; a supune unor farmece; a fermeca. 2) fig. A face să fie cuprins de uimire și admirație; a fermeca; a încânta; a fascina; a delecta; a desfăța. 2. intanz. A face vrăji; a se ocupa cu vrăjile; a descânta. /<sl. vrăžiti (Sursa: NODEX )

VRĂJÍ vb. v. ademeni, amăgi, încânta, înșela, minți, momi, păcăli, prosti, purta, trișa, usca, zbici, zvânta. (Sursa: Sinonime )

VRĂJÍ vb. 1. a descânta, a face, a fermeca, a meni, a ursi, (pop.) a solomoni, (reg.) a boboni, a bosconi, a boscorodi, a râvni, (prin Transilv.) a pohibi. (A-i ~ cuiva cu ulcica.) 2. v. încânta. (Sursa: Sinonime )

vrăjí vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. vrăjésc, imperf. 3 sg. vrăjeá; conj. prez. 3 sg. și pl. vrăjeáscă; ger. vrăjínd (Sursa: Ortografic )

Declinări/Conjugări
vrăji   verb tranzitiv infinitiv infinitiv lung participiu gerunziu imperativ pers. a II-a
(a) vrăji vrăjire vrăjit vrăjind singular plural
vrăjește vrăjiți
numărul persoana prezent conjunctiv prezent imperfect perfect simplu mai mult ca perfect
singular I (eu) vrăjesc (să) vrăjesc vrăjeam vrăjii vrăjisem
a II-a (tu) vrăjești (să) vrăjești vrăjeai vrăjiși vrăjiseși
a III-a (el, ea) vrăjește (să) vrăjească vrăjea vrăji vrăjise
plural I (noi) vrăjim (să) vrăjim vrăjeam vrăjirăm vrăjiserăm, vrăjisem*
a II-a (voi) vrăjiți (să) vrăjiți vrăjeați vrăjirăți vrăjiserăți, vrăjiseți*
a III-a (ei, ele) vrăjesc (să) vrăjească vrăjeau vrăji vrăjiseră
* Formă nerecomandată