BATÁRD, -Ă, batarzi, -de, adj. (Despre scriere) Care este intermediar între scrierea rondă și cea cursivă; (despre penițe) care are forma potrivită spre a servi la acest fel de scriere; bastard. ♦ (Substantivat, f.) Literă din această scriere. – Din fr. bâtard. (Sursa: DEX '98 )

BATÁRD, -Ă adj. (Despre scriere, litere) Cu caracter de scriere rondă și cursivă; (despre penițe) care servește la acest fel de scriere. ♦ (s.f.) Caracter de literă cu care se execută acest fel de scriere. [< fr. bâtarde]. (Sursa: DN )

BATÁRD, -Ă adj. (despre scriere) cu caracter de scriere rondă și cursivă. ◊ (s. f.) caracter de literă al acestei scrieri. (< fr. batarde) (Sursa: MDN )

BATÁRD, -Ă, batarzi, -de, adj. (Despre scriere) Care are unele caractere din scrierea rondă și altele din cea cursivă; (despre penițe) de o fabricație specială spre a servi la acest fel de scriere. ♦ (Substantivat, f.) Literă care face parte din această scriere. – Fr. bâtard. (Sursa: DLRM )

BATÁRD adj. (TIPOGR.) bastard. (Scriere ~.) (Sursa: Sinonime )

batárd adj. m., pl. batárzi; f. sg. batárdă, pl. batárde (Sursa: Ortografic )

batárd V. bastard. (Sursa: Scriban )

BATÁRD ~dă (~zi, ~de) 1) (despre scriere, litere) Care este intermediar între scrierea rondă și cea cursivă. 2) (despre penițe) Care servește la acest fel de scriere. /<fr. bâtard (Sursa: NODEX )

Declinări/Conjugări
batard   adjectiv masculin feminin
nearticulat articulat nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular batard batardul batardă batarda
plural batarzi batarzii batarde batardele
genitiv-dativ singular batard batardului batarde batardei
plural batarzi batarzilor batarde batardelor
vocativ singular
plural