bracĭ n., pl. cĭurĭ (germ. bratsche, d. it. vióla da bráccio, vioară de braț). Violă. (Sursa: Scriban )

BRAC1, braci, s. m. Câine de vânătoare cu părul scurt și cu urechile mari și blegi; prepelicar. – Din fr. braque. (Sursa: DEX '98 )

BRAC1 ~ci m. Rasă de câini mari, cu urechile lăsate în jos și cu părul scurt, folosiți, mai ales, la vânatul de prepelițe și de potârnichi; prepelicar. 2) Câine din această rasă. /<fr. braque (Sursa: NODEX )

BRAC s.m. Câine de vânătoare cu părul scurt și cu urechile mari și blegi; prepelicar. [< fr. braque, cf. germ. Bracke]. (Sursa: DN )

BRAC1 s. m. câine de vânătoare cu părul scurt și urechile mari și blege; prepelicar. (< fr. braque, germ. Bracke) (Sursa: MDN )

BRAC1, braci, s. m. Câine de vânătoare cu părul scurt și cu urechile mari și blegi; prepelicar. – Fr. braque. (Sursa: DLRM )

BRAC s. (ZOOL.) 1. v. prepelicar. 2. brac englez v. poanter. (Sursa: Sinonime )

brac (prepelicar) s. m., pl. braci (Sursa: Ortografic )

1) brac n., pl. urĭ (rus. brak, germ. brack, adică „bruch”, sfărmătură). Ciuruc, lucru prost: aceștĭ caĭ ĭs niște bracurĭ, marfa asta-ĭ brac. (Sursa: Scriban )

3) brac m. (fr. braque, d. vgerm. braccho, de unde și it. bracco). Un fel de cîne de vînat cu păru scurt și cu urechile cam blegĭ. V. braĭcă și barac. (Sursa: Scriban )

BRAČ, ins. în E M. Adriatice, în largul coastei Dalmației, la SV de Split. Supr.: 3962; c. 15 mii loc. Oraș pr.: Supetar. Relief de platou carstic cu alt. max. de 778 m. Vegetație mediteraneană cu pin de Alep, măslini și vii. Expl. de marmură. (Sursa: DE )

Declinări/Conjugări
brac (câine; -ci)   substantiv masculin nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular brac bracul
plural braci bracii
genitiv-dativ singular brac bracului
plural braci bracilor
vocativ singular
plural

braci
Nu există informații despre flexiunea acestui cuvânt.