Actualizat conform DOOM3
Caută: |
CARAMÉL, carameluri, s. n. Produs de culoare brună-roșcată solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice. – Din it. caramel. (Sursa: DEX '98 ) CARAMÉL n. Produs obținut prin topirea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau alimente. /<fr. caramel (Sursa: NODEX ) CARAMÉL s.n. Zahăr ars, folosit la cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. [< fr. caramel, cf. sp. caramelo]. (Sursa: DN ) CARAMÉL s. n. zahăr ars, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi, alimente. (< fr., sp. caramel) (Sursa: MDN ) CARAMÉL s. n. Produs de culoare brună obținut prin încălzirea zahărului, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. – Fr. caramel. (Sursa: DLRM ) caramél (zahăr ars, cremă) s. n., pl. caraméluri (Sursa: Ortografic ) Declinări/Conjugări
|