CATÁRG, catarge, s. n. 1. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir; arbore. 2. Construcție de metal care înlocuiește turnul de extracție în industria petrolieră. – Din ngr. katárti. (Sursa: DEX '98 )

CATÁRG ~ge n. Stâlp vertical montat pe o navă pentru a susține velele și instalațiile de semnalizare; arbore. /<ngr. katárti (Sursa: NODEX )

CATÁRG, catarge, s. n. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir. – Ngr. katarti. (Sursa: DLRM )

CATÁRG s. (MAR.) arbore, (înv.) mastă. (Sursa: Sinonime )

catárg (catárge), s. n. – Stîlp vertical pe o navă, arbore. – Var. (înv.) catart. – Mr. catartu. Ngr. ϰατάρτι, cu finala schimbată prin influența lui catargă; cf. sb. kàtarka, kàtarga, rus. katartĭ. (Sursa: DER )

catárg s. n., pl. catárge (Sursa: Ortografic )

catárg n., pl. e și urĭ (ngr. katárli; sîrb. katarka, vechĭ katarga, catarg, supt [!] infl. luĭ catargă). Stîlpu care ține antenele și pînzele corăbiiĭ. – Rar catart. În marina militară árbore. (Sursa: Scriban )

Declinări/Conjugări
catarg   substantiv neutru nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular catarg catargul
plural catarge catargele
genitiv-dativ singular catarg catargului
plural catarge catargelor
vocativ singular
plural