indo-europeán adj. m., s. m. european (Sursa: Ortografic )

INDO-EUROPEÁN, -Ă, indo-europeni, -e, adj., s. m. pl. 1. Adj. (În sintagma) Limbi indo-europene (și substantivat, f. sg.) = familie de limbi reprezentând continuarea unei limbi neatestate în texte scrise, dar reconstituită, în esență, cu ajutorul metodei comparativ-istorice. 2. S. m. pl. Denumire dată unui grup de populații care trăiau prin mileniul III a Cr. în Asia Centrală, de unde au emigrat mai târziu spre vest și sud-vest. 3. Adj. Care aparține limbilor indo-europene sau populațiilor care vorbeau aceste limbi, privitor la aceste limbi. – Din fr. indoeuropéen. (Sursa: DEX '98 )

INDO-EUROPEÁN, -Ă s.m. și f. Nume dat unui grup mare de popoare și de limbi vorbite în prezent în Europa și în alte continente, reprezentând continuarea unei limbi comune neatestate, dar reconstituită prin metoda comparativ-istorică. // adj. Care aparține acestui grup etnolingvistic; referitor la acest grup. [Pron. -pean. / cf. fr. indo-européen]. (Sursa: DN )

INDO-EUROPEÁN, -Ă I. s. m. f. grup mare de popoare și de limbi vorbite în prezent în Europa și în alte continente, reprezentând continuarea unei limbi comune neatestate, dar reconstituită prin metoda comparativ-istorică. II. adj. referitor la aceste limbi sau la populațiile care le vorbeau. (< fr. indo-européen) (Sursa: MDN )

Declinări/Conjugări
indo-european   adjectiv masculin feminin
nearticulat articulat nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular indo-european indo-europeanul indo-europea indo-europeana
plural indo-europeni indo-europenii indo-europene indo-europenele
genitiv-dativ singular indo-european indo-europeanului indo-europene indo-europenei
plural indo-europeni indo-europenilor indo-europene indo-europenelor
vocativ singular indo-europene, indo-europeanule indo-europeano
plural indo-europenilor indo-europenelor